Verloren was methode

De verloren was methode is een vorm van gieten voor de productie van industriële producten. Deze gietmethode kenmerkt zich door het gebruik van wassen mallen en is ideaal voor het gieten van complexe vormen.

Wilt u van A tot Z uw producten laten gieten, nabewerken en assembleren? Dan bent u bij DB Sourcing aan het juiste adres. Wij helpen u om het inkooptraject en/of het productieproces van uw industriële producten voordeliger en vooral gemakkelijker te maken. U kunt bij ons terecht voor elk industrieel product, zoals stalen en aluminium producten, halffabricaten en onderdelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Verloren was gieten
Verloren was methode

Proces ‘verloren was’-gieten

De verloren was methode is een manier van gieten die stap voor stap verloopt. Allereerst wordt de matrijs gemaakt waar was in gespoten kan worden. Dit is een aluminium of stalen mal. De wassen vormen die hieruit komen na het afkoelen, zijn qua vorm exacte replica’s van het te gieten eindproduct. Vervolgens worden de wasmodellen voorzien van een keramische laag. Daarna gaat het geheel de oven in en smelt de was uit het keramische omhulsel. Vandaar dat deze methode de ‘verloren was methode’ heet.

De keramische vorm die overblijft, is de daadwerkelijke mal voor het produceren en gieten van het eindproduct. Deze mal kan gevuld worden met o.a. gietijzer, staal, roestvast staal (rvs), aluminium of brons. Na het afkoelen en uitharden worden de stalen gegoten delen ontdaan van de keramische schil. Dit gebeurt door middel van staal- of zandstralen. Vervolgens vindt er een kwaliteitscontrole plaats en wordt er gezocht naar mogelijke fouten en afwijkingen.

Is het product goedgekeurd, dan gaat het door naar de nabehandelingsfase. Indien gewenst zal in deze fase een warmtebehandeling worden gedaan om zo betere mechanische eigenschappen als treksterkte en hardheid te verkrijgen.

Het product is nu klaar om voorzien te worden van een eventuele coating of zinklaag ter verfraaiing of ter bescherming tegen corrosie. Tot slot vindt er een laatste inspectie plaats, waarbij de coating en maatvoering nogmaals gecontroleerd worden.

Wilt u meer weten over het wasmodel en de techniek hierachter? Neem dan gerust contact met ons op. We leggen u graag meer uit over het proces van de verloren was methode.

Product ontwikkeling

Naast de verloren was methode passen we ook andere giettechnieken toe. Hier vindt u alle methoden van gieten die wij toepassen voor verschillende producten. Afhankelijk van uw product kiezen wij welke methode het meest geschikt is.

De verloren was methode berust op precisiewerk en leent zich daarom perfect voor producten waarbij een hoge mate van nauwkeurigheid vereist is. Het is ook een zeer geschikte gietmethode voor grote aantallen.

De productie vindt plaats in Polen of China. Op basis van uw product, de gewenste aantallen, levertijd, kwaliteitswensen en prijs kiezen wij waar uw product geproduceerd wordt. Over het algemeen kunnen we stellen dat bij de wens van een zo snel mogelijke levertijd in Polen geproduceerd wordt en tegen de laagste kosten in China.

Tijd- en kostenbesparing

Wilt u het inkooptraject en/of het productieproces van uw industriële producten graag voordeliger en gemakkelijker maken? DB Sourcing kan industriële producten, zoals aluminium en stalen producten, onderdelen en halffabricaten tegen aantrekkelijke tarieven aanbieden . Wij ontzorgen u van begin tot eind. Te beginnen met uw wensen in kaart brengen.

Op basis van de gewenste productspecificaties maken we een sample waar u eventuele feedback op kunt geven. Indien alles goedgekeurd is, starten we met uw massaproductie. Doordat wij in China en Polen produceren, kunnen we u voordelig en in korte tijd van vrijwel elk industrieel product voorzien. Lees hier meer over onze werkwijze.

Werkwijze DB sourcing
DB sourcing

Waarom DB Soucing?

Bij ons kunt u altijd rekenen op de hoogste kwaliteit. Aangezien we werken met producten die in grote getalen worden geproduceerd, is kwaliteit één van de belangrijkste pijlers van ons werk. Samenwerken met ons betekent altijd kunnen rekenen op de volgende voordelen:

  • Gegarandeerde kwaliteit;
  • Leverbetrouwbaarheid;
  • Ontzorging van het hele productieproces;
  • Concurrerende prijzen en een hoog inkoopvoordeel;
  • Korte, directe lijnen met DB Sourcing in het Nederlands, dus geen problemen met culturele verschillen en verschillende valuta’s;
  • Snelle levertijden;
  • Groot aantal verschillende producten mogelijk.

Neem contact op

Wilt u door ons een product laten produceren middels de verloren was methode of andere productietechnieken? Neem dan gerust contact met ons op. Laat ons weten wat u graag wilt en wij vertellen u meer over de mogelijkheden.

Bekijk hier onze overige diensten. We voorzien u graag van de gewenste producten!