Coaten

Poedercoaten

Poedercoaten is een verfproces waarbij gebruik wordt gemaakt van negatief geladen poeder wat met een spuitpistool op metaal wordt aangebracht. Het poeder plakt eraan vast. Vervolgens wordt het in een oven gemoffeld waarbij het poeder vloeibaar wordt en daarna uithardt. Er ontstaat een duurzame, slag- en slijtvaste coating die het onderliggend materiaal afschermt van invloeden van buitenaf. Het gaat vele jaren mee en is daarmee een zeer duurzame optie.

Natlakken

Natlakken is een proces waarbij één of meerdere verflagen op het materiaal worden aangebracht. Deze vorm van verfspuiten kan op een groot aantal verschillende materialen worden toegepast. Met natlakken creëer je functionele coatings, zoals brandvertragende of hittebestendige coatings. Het geeft een zeer glad en egaal resultaat. De deklaag is wel minder sterk dan poedercoating en geeft minder bescherming tegen invloeden van buitenaf. Voordeel is wel dat eventuele krassen en beschadigingen eenvoudig zijn bij te werken.

Voorbehandelen

Tijdens het voorbehandelen wordt het oppervlak klaargemaakt voor het coatingproces. Zandstralen of het gebruik van chemicaliën zijn hierin mogelijke opties. Dankzij deze voorbehandelingen worden oneffenheden op het materiaal weggehaald en hecht de coating beter. Het zorgt voor een nette afwerking van de coating en draagt tevens bij aan de levensduur van de coating en het product. Voorbehandeling is van essentieel belang om een hoogwaardig product af te kunnen leveren.

Poeder Coaten